Războiul lui Putin pentru dominație mondială și aliații lui din Vest

Timp de lectură 6 min.

E o mare tragedie când jurnaliști necalificați sau îndoctrinați își dau cu părerea doct și suficient, ca și cum ar fi oameni de știință perfect edificați, despre realități complexe, pe care capul lor limitat, sau posibil abundent spălat pe creier, nu le prea cuprinde. Sau nu vrea să le priceapă.

Un ziarist de la G4Media credea de cuviință, de curând, să invalideze biologia, dând impresia că îl consideră femeie pe un boxer ”născut” și ”crescut” ca femeie, dar dotat cu o pereche de cromozomi masculini XY. Existența cromozomilor cu pricina i se pare suspectă pentru că ar fi fost stabilită de ”un test cu rezultate secretizate, efectuat de o asociație sportivă care a fost exclusă din organizarea Jocurilor Olimpice” (după ani de corupție).

Dar oare ce are organizarea Jocurilor Olimpice cu cromozomii masculini ai unui boxer care se dă femeie? Dar secretizarea rezultatelor unui test care nu este, iată, întru totul secret? Și unde sunt testele ne-secretizate ”ale unor asociații care n-au fost excluse de la organizarea Jocurilor Olimpice” și afirmă altceva decât testul ”incriminat” pompieristic la G4Media, în scopul luptei împotriva unor pretinse ”informații false, valului de ură și corupției din box”?

Altă ziaristă își etala recent predispoziția conspiraționistă la RFI, pe marginea unui interviu pe care i l-a acordat Andrei Ilarionov, fost consilier al lui Putin. Cel din urmă pune la punct câteva esențiale chestiuni globale, făcând suportabile gravele lacune istorice și orbiri ideologice ale jurnalistei redacției românești a postului de radio francez.

Ilarionov despre Putin

Explicându-l verosimil pe fostul său șef, căruia i-a servit de consilier economic în epoca celei mai mari relansări economice a Rusiei, înainte de a demisiona din pricina asasinatelor comandate de Kremlin, Andrei Ilarionov confirmă analizele mele despre tiranul de la Kremlin, despre intențiile, ideologia, tacticile, resorturile și conformația lui psihologică. Conform refugiatului rus din SUA, care s-a opus și războiului cecen, din debutul carierei criminale a fostului colonel de KGB, ajuns dictator la Kremlin, munca sa de consilier economic al lui Putin s-a derulat în interesul Rusiei și el, Ilarionov, a oprit-o din rațiuni etice.

Când Ilarionov a început să contribuie la scoaterea din criză economică a Rusiei, PIB-ul rusesc se redusese cu 40%, iar Putin a acceptat transpunerea unor politici economice liberale. Ilarionov a pus umărul și la introducerea Rusiei în G8.

Ex-consilierul lui Putin explică motivul pentru care și-a luat adio de la tiran așa cum justifica odinioară generalul Pacepa disocierea sa de Ceaușescu. Ilarionov trimite la sângele vărsat de președintele Rusiei, care ar fi determinat divorțul său de el deși îi servise de șerpa, de reprezentant personal.

Ilarionov admite că nu se simte în siguranță, în exilul său american. Ceea ce nu-l împiedică să prețuiască adevărul și să-l taxeze plauzibil pe Putin, reliefând că dictatorul rus consideră că doar SUA îl pot opri din agresiunile sale, dar numai dacă au un președinte care să nu fie slab. Ca Biden. Care e extrem de slab. Cuminte e Putin, potrivit lui Ilarionov, doar când președintele Americii e puternic. Sau impredictibil.

Ce vrea Putin?

Potrivit lui Ilarionov, tiranul de la Kremlin își dorește ”dominația mondială”. Și ocuparea (cel puțin) unei părți a Europei, care să coincidă cu Rusia mare, istorică, Rusia secolului al XVIII-lea. Mai vrea ca NATO și americanii să iasă din Europa. La 5 octombrie 2023, la întâlnirea clubului Valdai, Putin și-a precizat planul privind următorul său pas: ”distrugerea civilizației occidentale, cu ajutorul dictatorului comunist chinez XI, al sudului global și al mișcării woke. Care îl ajută foarte mult în propagandă, fiind încă o componentă a mișcării antioccidentale de pe planetă”.

Extrem de util și de realist se dovedește fostul consilier prezidențial și când relevă că Putin n-are scrupule să susțină orice fel de mișcări și partide antioccidentale (radicale) și să se alieze cu ele, indiferent de culoarea lor ideologică extremistă, cât timp contribuie la demolarea civilizației apusene, fie ele woke, sau teroriste, islamiste, ca Hamas (interpușii Iranului, aliatul Rusiei).

În context, Andrei Ilarionov precizează, cât se poate de just, că actorii statali sau non-statali anti-occidentali din toată lumea, fie că e extrema dreaptă, fie că e cea stângă, cea naționalistă, Coreea de Nord, China, Venezuela, Iranul, Hezbollah, Black Lives Matter, antisemitismul din universitățile de elită americane – toți și toate sunt bune pentru Putin și îl bucură, în măsura în care  pun umărul la distrugerea civilizației apusene.

Putin și Hamas

Estimarea lui Ilarionov e perfect concordantă cu informațiile serviciilor secrete apusene și cu plățile făcute de ruși în conturile organizațiilor și mișcărilor comuniste și de extremă dreapta din întreaga lume.

În cazul Hamas, Putin după cum știm acum, era la curent cu agresiunea anti-israeliană a acestei organizații la 7 octombrie și a ajutat-o: i-a furnizat informații secrete și, (deși nu știm dacă a comandat masacrul jihadist de la 7 octombrie) știm că a redirecționat sateliții ruși colectori de informații cu două săptămâni înaintea mega-atentatului din octombrie trecut”. Rusia a furnizat teroriștilor Hamas (probabil prin mercenarii Wagner) echipament militar din Coreea de Nord. Cine poate furniza echipament nord-coreean unei grupări ca Hamas?

În dimineața zilei de 7 octombrie 2023 a avut loc un atac cibernetic (care a pus pe butuci comunicațiile israeliene). A fost un atac masiv, aflat doar la îndemâna Rusiei, fără de care invazia Hamas n-ar fi fost de atât de mare succes, estimează fostul demnitar rus de rang înalt.

Conspiraționisme de doi lei la RFI

Jurnalista Ana Maria Florea Harrison care i-a luat interviul a încercat să-și etaleze cunoștințele istorice, comparându-i nefericit pe Putin cu Hitler și pe Xi cu Stalin, după care și-a exprimat îndoielile (conspiraționiste) cu privire la fiabilitatea estimărilor lui Ilarionov, întrucît n-a fost asasinat încă de Putin. În plus, convinsă că Putin îl iubește pe Donald Trump, iar Ilarionov a îndrăznit să-l califice pe Biden drept ceea ce este, ”un președinte evident foarte slab”, ziarista nu-și poate depăși orbirea ideologică și îl bănuiește pe fostul consilierul rus de trumpism și putinism. Din unghiul sugestiilor ei, impredictibilitatea lui Trump n-ar fi jucat vreun rol în oprirea aventurilor militare ale lui Putin între 2016 și 2020, iar Ilarionov ar putea fi, de vreme ce mai trăiește și n-a fost defenestrat, un agent de influență  al dictatorului rus.

Iată la lucru spălările pe creier ale doctrinei woke și influențele lor considerabile asupra gândirii logic, politic, moral și istoric falacioase ale unor ziariști occidentali și români. Și nu numai asupra lor, de vreme ce, mai incompetente decât oricând, serviciile secrete americane, care au admis, ce-i drept, că Iranul încearcă din răsputeri să submineze, prin dezinformări în rețelele sociale, candidatura republicanului Trump, cred, în răspăr cu realitatea, că Putin n-ar favoriza-o și el pe extremista de stânga Kamala. Iar asta, deși lipsa lor de logică e aici cât se poate de manifestă.

Articol publicat inițial pe site-ul petreiancu.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.