Mesajele melodramelor ONU și ale auxiliarilor europeni ai terorismului

Timp de lectură 9 min.

Un top 8 al inadvertențelor comise de înalți diplomați, încercând să silească Israelul să pună capăt campaniei antiteroriste din Gaza

Nu există manipulări mai profunde, grețoase și durabile decât cele operate cu imagini de copii (răniți sau morți) și ursuleți însângerați. Dar și unele declarații mieroase mimând omenia le pot sta alături în materie de impact și de război psihologic, apte să modifice realități și să întoarcă soarta unor războaie. De pildă a celui anti-terorist.

Intervențiile pro-teroriste ale lui Antonio Guterres și ale subalternilor săi de la ONU sunt – spre deosebire de grija inexistentă purtată victimelor israeliene ale terorii – zilnice. Ba au loc chiar de mai multe ori pe zi, cu o repetitivitate de balamuc, unică în analele ONU, ale diplomației sau în istoria oricărui alt popor atacat și terorizat.

La semnalul său și al altora, poate chiar al patronilor iranieni, turci și qatarezi ai teroriștilor, Guterres și varii auxiliari internaționali ai Hamas continuă să avanseze plângeri aparent ”umanitare”, prin care exercită în fapt presiuni în vederea salvării teroriștilor asediați de israelieni în Gaza. Spre paguba civililor palestinieni, care nu sunt inamicul Israelului.

Dramoleta ONU

Secretarul general al ONU a invocat mai nou prezumtivul ”număr mare” de civili uciși pentru a opina că ar fi ”vădit că nu funcționează ceva la campania militară israeliană”.

1) Nu e clar de unde pretinde că ”știe” șeful ONU, Guterres, care s-a ”distins” repetat prin intervenții mascat antisemite, câți civili au fost uciși în Gaza, de vreme ce nimeni nu se poate baza pe propaganda Hamas pentru informații fiabile cu privire la numărul real al morților. În rândul cărora Hamas nu distinge între combatanți și civili.

2) Și, mai ales, nu e clar de unde crede că știe Guterres care este numărul victimelor civile ale intervenției israeliene, iar nu ale nefăcutelor Hamas.

3) Nu e clar, apoi, care e competența militară a șefului ONU. Nu e, de fapt, inexistentă?

4) Nu e clar defel de ce e atât de preocupat Guterres de prezumtivele ”victime civile palestiniene” ale israelienilor, dar nu l-a prea preocupat deloc soarta victimelor civile israeliene ale terorii islamiste palestiniene, între care sute de mii de refugiați interni, israelieni, evacuați din localitățile situateân sud și în nord, la cheremul rachetelor marilor organizații teroriste, islamiste din regiune, (dacă n-ar exista scuturile antiaeriene israeliene): Hamas și Hezbollah. Ambele patronate de Iran.

5)Țară despre care Guterres n-a suflat o vorbă. Deși știe că e vinovată fie și numai pentru că face o propagandă antisemită, genocidară de aproape o jumătate de veac și patronează, sponsorizează, înarmează oștirile teroriste ale hamas, ale Hezbollah, ale milțiilor Houthi și ale altor grupări asemenea. Nu e clar, în fine, de unde pretinde că ”știe” șeful ONU, Guterres, că ”știrile” Hamas nu sunt trucate, iar ”cifrele” nu sunt sistematic falsificate de propaganda teroristă a islamiștilor.

6) Nu e clar nici de unde ”știe” Guterres care din civilii pe care i-a invocat sunt așa-zisele ”pagube colaterale”, iar nu deliberate, produse de operațiunile antiteroriste israeliene, și care sunt victimele deliberate ale Hamas, care abuzează de civili folosindu-i ca scuturi umane și mizează, ca armă de război, pe profitul propagandistic al numerelor mari de morți, incluse în calculul strategic al mai-marilor teroriștilor islamiști. Și al patronilor lor iranieni, turci, qatarezi și frați musulmani.

Antisemitism ascuns sub emfază, patetism și vindictă europene

7) Și viceșefa guvernului belgian, Petra De Sutter, o stângistă din partidul ecologist, care depinde probabil de voturile progresiștilor extremiști și ale imigranților musulmani, s-a raliat contondent corului antisemit și a cerut sancțiuni europene împotriva Israelului. Prezumtiva ”ploaie de bombe” din Gaza și ”bombardări” ale spitalelor și ”ale lagărelor de refugiați” (din fâșie) ar fi ”inumane” și ar reclama ”denunțarea acordului de asociere al UE cu Israelul”, a opinat, ”indignată” parcă la culme, De Sutter.

Adjuncta premierului Belgiei pare foarte revoltată, dar, spre eterna ei rușine, minte sfruntat. Israelul nu a bombardat săptâmâni în șir spitalele din Gaza, deși dreptul internațional i-ar permite atacarea lor, de vreme ce e dovedit că servesc drept scut teroriștilor islamiști care au comis atrocitățile genocidare, antiisraeliene, de la 7 octombrie 2023.

În Gaza nu există pretinsa ”ploaie de bombe”, ci o sistematică bombardare chirurgicală a obiectivelor teroriste, alcătuind o vastă rețea de case și blocuri fortificate, de depozite de arme și rachete ascunse în școli, spitale și grădinițe, de buncăre și tuneluri rezervate exclusiv apărării teroriștilor, după cum a admis recent un oficial Hamas.

Despre toate acestea De Sutter n-a suflat o vorbă, ceea ce relevă că falsifică realitatea, dar nu, cum se străduiește să sugereze, în interesul civililor palestinieni, ci în interesul teroriștilor genocidari antisemiți, combătuți în prezent manu militari exclusiv de către isrelieni.

Belgia e, de altfel, una din țările europene care, alături de Irlanda și de Spania, a adoptat, fără justificări acceptabile, pozițiile cele mai accentuat anti-israeliene din ultima vreme, poziții extrem de pernicioase pentru credibilitatea Europei și pentru datoria ei de a-și apăra cetățenii de militantism și terorism islamist.

Și ea și șeful ONU și subalternii lui s-au predat agitpropului Hamas. Căci și UNRWA a lansat un apel lăcrămos și melodramatic, reluat de ziarul german Bild, potrivit căruia, ”din cauza războiului din fâșia Gaza, aproximativ 300.000 de copii nu mai merg la școală”.

Manipularea cu copiii

Și acest siropos apel, lansat de Philippe Lazzarini, comisarul general al UNRWA, o organizație ONU destinată exclusiv refugiaților palestinieni, dar niciunui alt popor și nici unui alt refugiat, are menirea de a forța mâna SUA astfel încât Washingtonul să-i oblige pe israelieni să accepte o încetare a focului înaintea distrugerii Hamas și a Jihadului Islamic.

Lazzarini mai deplânge sfâșietor moartea a ”multor cadre didactice din cei 89 de salariați ONU uciși” (nu e clar de cine, dar șeful UNRWA lasă să se înțeleagă că de către israelieni). Copiilor, s-a mai tânguit Lazzarini de parcă ar fi în pragul unei crize de nervi, ”li s-a furat copilăria”. Ceea ce, vai, e perfect adevărat.

8) Dar ce nu spune Lazzarini? Șeful UNRWA se pricepe de minune să facă ”din țânțar armăsar”, dar ”uită” să detalieze, spre rușinea lui și a instituției sale, cine, mai exact, le-a furat copiilor palestinieni copilăria. Și ce anume scrie în manualele școlare (finanțate de europeni) din care învață ei în Gaza și pe malul apusean al Iordanului.

Ce învață la școală și în kindergarten elevii și copiii de grădiniță palestinieni?

Copiii palestinieni (și nu doar cei din Gaza) învață jihadism din manualele UNRWA și din materia predată de dascălii ONU. Învață să urască alți oameni din rărunchi, pentru că sunt de altă etnie, limbă și religie. La școlile din Gaza e aprobat un curriculum care conține, de decenii, antisemitism, chemări la violență nu doar împotriva israelienilor, ci și contra evreilor, terorism și exaltarea ”martiriului”, care e, de fapt, ridicarea pe scut a asasinatelor în masă de felul celor executate de mai marii islamiști ai fâșiei de nenumărate ori și la dimensiuni de ISIS și naziste, la 23 octombrie 2023.

Cine a proiectat, scris, supervizat, aprobat, tipărit și distribuit aceste manuale jihadiste, antisemite și teroriste? Dascălii UNRWA, a căror soartă o căinează de să ni se rupă sufletul, șeful lor. Cel puțin 14 cadre didactice ale UNRWA au lăudat în rețelele sociale masacrele teroriste, islamiste de la 7 octombrie, când s-au decapitat, împușcat în cap și ars de vii bebeluși și copii, doar pentru că se născuseră evrei. Sau treceau drept evrei. Iar o școală UNRWA din Nablus a postat pe pagina ei de Facebook un film, în care un elev flancat de un cadru al școlii lăuda ”războinicii jihadului din Gaza” și evoca masacrarea evreilor de către ”Mahomed, la Khaybar”, un simbol al genocidului fierbinte propagat azi de islamiști și complicii lor de extremă stânga.

UNRWA are bani. Mulți de tot. Cel puțin 1 miliard de dolari a luat în ultimii 5 ani de la guvernul SUA. Sume similare i-au dat și europene. Ce-a făcut cu aceste averi ale contribuabililor occidentali? A produs absolvenți Hamas. Cel puțin 100, după cum relevă un raport reluat de Jerusalem Post. Și a alimentat ura antisemită eliminatorie și genocidară peste tot în teritoriile cu populație palestinienă, ca și în lume, unde au emigrat absolvenții școlilor lăcrimosului și tânguiosului Philippe Lazzarini.

Adevărul nespectaculos

Să ne-nțelegem bine. Soarta copiilor din Gaza e teribilă. E deplorabilă, e terifiantă și este catastrofală în raport cu destinul pe care ar trebui să-l aibă copiii într-o țară democratică normală. Dar Gaza nu e și n-a fost o entitate democratică, de când a trecut la butoanele fâșiei gruparea islamistă Hamas. Și soarta copiilor din Gaza e atroce nu din cauza statului evreu atacat, care se apără de agresori și se străduie să-i apere și pe copiii palestinieni, avertizându-i, dimpreună cu părinții, să se pună la adăpost de bombe, ci din culpa responsabililor din fâșie. Care sunt teroriștii Hamas. Asistați, prea puțin umanitar, de mai-marii ONU.

Iar islamiștii n-au probleme nici acum să-i expună pe copiii propriului popor îndoctrinării și spălării creierelor, întru elogierea răului malefic. Hamas n-are probleme să-i predea pe copiii palestinieni crimei, și războiului, și bombelor israeliene, și transformării celor mici în scuturi umane pentru teroriști.

Dar nimic din toate acestea nu transpare din afectatele dramolete puse în scenă zilnic, de ONU, cu maximum de pompieristică emfază, de ipocrizie și de melodramă manipulatorie, găunoasă și ticăloasă.

Încât pare clar că nu de copii sunt interesate, sub actuala lor conducere, Națiunile Unite. Nici de ostaticii sau refugiații israelieni. Și nici de populația civilă palestiniană, pentru care ”grija” semnalată e un străveziu alibi. Ci de salvarea teroriștilor islamiști, pupilele tiranilor corupți, multimiliardari, de la Teheran, Ankara și Doha.

Articol publicat inițial pe petreiancu.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.