Memorialul „Corneliu Coposu” la Bobota

Timp de lectură 1 min.

Duminică, 11 iunie 2023 a avut loc la Bobota, slujba de binecuvântare a pietrei de temelie și a locului unde se va ridica nouă biserică-memorial, închinată Fericiților episcopi martiri greco-catolici români, morți în faimă de martir în regimul comunist și în amintirea lui Corneliu Coposu. Biserica se va construi pe un teren donat de doamnele Flavia și Rodica Coposu aflat în centrul localității. 

Evenimentul a debutat cu o procesiune de la bustul Seniorului Corneliu Coposu, până la altarul amenajat pe locul viitoarei biserici la care mai apoi s-a oficiat Sfânta Liturghie.

Ceremonia s-a bucurat de prezența protopopilor Nicolae Bodea de la Șimleu-Silvaniei; Mircea Marțian de la Cluj-Napoca; Valer Părău de la Zalău; Marius Crișan de la Supur și a preoților și credincioșilor sosiți din parohiile învecinate. Din partea oficialităților locale și județene au participat: Vasile Bulgărean, inspector școlar general al județului Sălaj; Dorin Gorgan, primarul localității; Paul Maghiu, administrator public al județului Sălaj; dr. Marin Pop – șef secție Muzeografie și muzee locale în cadrul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Sfânta Liturghie a fost animată de corul de copii „Allegria” al Catedralei „Martirilor și Mărturisitorilor” din Cluj-Napoca, dirijat de doamna profesor Cristina Pătrașcu-Nagy.

După celebrarea Sfintei Liturghii a urmat binecuvântarea locului și sfințirea pietrei de temelie și a crucii, care s-au așezat la temelia viitorului altar al bisericii. „Simbolic, copiii și tinerii, ținându-se de mâini, au format un lanț viu pe conturul viitoarelor ziduri, pentru a ne aminti că o biserică se ridică de cei de astăzi pentru generații și generații ce vor veni” a declarat părintele Orest Nechita, parohul Bobotei. 

Donații și sponsorizări pentru ridicarea construcției se pot face în conturile Parohiei Greco-Catolice Bobota, deschise la banca BCR:

IBAN Lei: R007 RNCB 0220 1273 9923 0001

IBAN Euro: RO56 RNCB 0214 1273 9923 0001

IBAN USD: RO29 RNCB 0214 1273 9923 0002

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.