Frunza de smochin a potentaților români: minciuni și pretexte cu dronele rusești

Timp de lectură 3 min.

După ce Rusia a atacat din nou teritoriul românesc cu drone (și nu a fost una ci mai multe), dregătorii partidului unic USL de la București vehiculează diverse mantre justificatoare ale lipsei lor de replică și de fapte. Astfel, premierul Ciolacu s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont și a declarat că „asta e.” Mai combativ, colegul lui de la PNL, care e nu numai președintele Senatului, ci și general cu patru stele, dar mai ales candidat la prezidenție, a declarat că ar trebui doborâte dronele (care încalcă suveranitatea țării).

„Este o speţă care se întâmplă în mod repetat, ceea ce înseamnă că la nivelul autorităţilor guvernamentale, mă refer la Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe, trebuie iniţiat un protocol cu Ucraina, astfel încât astfel de drone care pătrund în spaţiul aerian să poată fi angajate de către sistemele noastre de apărare antiaeriană. Pentru că, în momentul de faţă, deşi nu s-a întâmplat nici o tragedie, eu consider că este absolut necesar să existe acest acord şi procedurile agreate, şi de România şi de Ucraina şi cred că de toate ţările care se învecinează cu Ucraina, pentru a putea să îşi apere populaţia şi să-şi asigure siguranţa cetăţenilor”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ce nu ne explică domnul Ciucă, „eroul din Irak”, este cum a ajuns el așa un vajnic ostaș în slujba limbii de lemn. Cine l-a angajat ca să peroreze așa de jalnic? Curios e și altceva: că el invocă, aberant, Ucraina, deși această țară nu numai că nu s-a opus, ci a și solicitat doborârea de drone și rachete rusești de către țările NATO.

Și mai abracadabrante sunt intervențiile șefului Statului Major al armatei române, generalul Vlad Gheorghiță, precum și ale fostului ministru al apărării, Mihai Fifor, actual vicepreședinte al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților. Cel puțin din februarie curent, amândoi dregătorii ne amețesc cu declarații, fie obraznice, fie super complexe, despre proceduri hipercomplicate și legi la fel de alambicate între care legea MApN, care ar trebui chipurile schimbate, ca să poată fi doborâte dronele iraniene lansate de ruși, care sunt bombe zburătoare și ar putea omorî români, la fel cum fac în Ucraina.

Or, nicio lege din lume nu e mai puternică decât dreptul internațional, care conferă oricărui stat atacat dreptul de a se apăra, inclusiv dacă atacul este dat drept involuntar.

În mod evident, Rusia, cum îi arată istoria, nu atacă și nu lezează involuntar suveranitatea țărilor vecine. Dimpotrivă, suveranitatea statelor NATO, că e vorba de România, că e vorba de Polonia, că e vorba de țările baltice – Letonia fiind recent atacată – constituie tot atâtea provocări. Cu atât mai mult cu cât Letonia nu are graniță cu Ucraina, și agresiunea asupra ei a fost în mod vădit deliberată. Toate aceste provocări reprezintă, de asemenea, teste ale NATO, ale fermității Alianței, ale intențiilor ei de a se apăra și de a ține piept insolențelor și terorii tiranului de la Kremlin.

E rușinos și pernicios la culme dansul grațios în vârful botinelor executat de greii apărării românești în frunte cu Ciolacu, Ciucă, Fifor și Gheorghiță, în reacție la provocările agresive, belicoase, ale Rusiei lui Putin. Nu așa funcționează descurajarea și nu așa sunt apărați românii, în condițiile în care neamul e edificat cu privire la pericolul rusesc, dată fiindu-i îndelungata și amara sa experiență.

A existat însă din fericire și o bărbătească reacție românească. S-a ridicat în contra poltroneriei domnilor Ciucă și Ciolacu, Elena Lasconi, care i-a somat pe președinte și pe premier să le spună românilor adevărul despre drone. Sunt tare binefăcătoare prospețimea și autenticitatea curajoasei Maia Sandu de Câmpulung Muscel.

Articol publicat inițial pe site-ul petreiancu.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.