Everestul ipocriziei: relansarea planului trădării Ucrainei

Timp de lectură 4 min.

În timp ce Președintele Ucrainei, Zelenski, e așteptat azi la Washington, ca să exercite presiuni asupra congresmenilor republicani, administrația democrată a SUA, în frunte cu Joe Biden, își bate joc de Kiev. Nu de una singură, ci împreună cu cancelariatul german.

S-a constatat că ambele administrații de stânga, de la Washington și Berlin, continuă să conspire împotriva Ucrainei într-o manieră care s-a deplâns repetat în ultimii doi ani.

Un plan vechi în haine noi

Astfel, o investigație a ziarului Bild relevă că SUA și Germania vor să constrângă Ucraina, prin livrări de arme savant drămuite, să accepte negocieri cu Rusia și să se pună astfel capăt războiului.

Planul nu e nou, dar declarațiile și manifestările oficiale cu care ambele capitale reacționaseră în ultimele 6 luni la masivele proteste generate de tergiversările remiterilor de arme și de limitarea cantităților și calității arsenalelor predate Ucrainei, păreau să fi generat o schimbare autentică și de amploare în Statele Unite și în Germania.

SUA și Germania sunt principalii donatori de arme ai Ucrainei. Iar liderii celor două țări sunt numai lapte și miere când vine vorba de ajutorarea Ucrainei. Nici Biden nici Scholz nu exercită presiuni fățișe, dar situația de pe front e determinată de livrările de arme insuficiente ale aliaților occidentali. Rușii sunt deci peste tot în ofensivă. După cum a declarat generalul Oleksander Syrskyi, trupele ruse sunt în atac peste tot în est și câștigă zilnic teren.

Din vina cui câştigă Rusia?

Din vina liderilor apuseni. Și, nu în ultimul rând, din culpa celor de stânga. Care, mai întâi, au crezut că n-ar avea rost să ajute Ucraina, pentru că invazia se va sfârși cu victoria Rusiei în trei zile, maximum două săptămâni, cum spera și Putin.

Apoi, au pretextat că nu pot da categorii de arme precum tancurile, ca să nu cadă în mâna Moscovei. Pentru ca apoi să tergiverseze și predarea armelor promise. Și să refuze furnizarea de tancuri, avioane și rachete pe pretextul imbecil și repetat invalidat, că ar provoca ”escaladări” nedorite ale războiului în curs. Când tocmai nelivrarea lor a escaladat conflictul, stimulând Rusia să creadă în victorie într-un război pe care, de fapt, îl pierduse.

La toate acestea s-au adăugat subversiuni subtile și insidioase ale efortului de război ucrainean. De pildă prin negocieri ale șefului CIA, Burns, peste capul ucrainenilor și fără știrea lor cu rușii.

Șmecheria americană ultimativă

Sau, mai nou, prin savanta regizare, de către intriganții administrației Biden, a impasului din Congres cu privire la aprobarea pachetului de ajutoare militare pentru Ucraina și Israel, în valoare de 100 de miliarde dolari, astfel încât vina să fie atribuită republicanilor.

Senatorii republicani blochează aprobarea acestui proiect pentru că, din motive de ideologie progresistă, stânga aflată la conducerea SUA, refuză pur și simplu ceea ce s-a făcut întotdeauna în America în astfel de situații: să se negocieze și să se ajungă la un compromis.

Stânga democrată de la butoanele Americii a motivat necesitatea ca americanii să plătească din taxele lor suma de 100 de miliarde de dolari afirmând că în joc este ”securitatea națională”, americană.

Or, ar fi logic și firesc, în acest caz, ca democrații să țină seama și de obiecțiile republicane ținând de riscurile la adresa securității naționale, masiv periclitate de refuzul administrației de a păzi granița de sud a Statelor Unite. Care nu e luată cu asalt doar de mase de migranți, ci o trec când vor, cum vor, spionii ruși, chinezi, iranieni, nicaraguani, venezueleni, precum și teroriștii islamiști.

Dar democrații lui Biden nu vor în ruptul capului să le facă republicanilor pe plac. Și oamenii lui Biden speră, în nesimțirea lor, ca, sub impactul mizei geopolitice enorme și sub imperiul recriminărilor lui Zelenski și ale opiniei publice, republicanilor să le pocnească obrazul de rușine și să cedeze nervos, lăsându-i pe democrați să câștige această iresponsabilă partidă de pocher cu soarta Europei și a lumii libere.

Și uite așa continuă neabătut catastrofa politică externă care a însoțit din capul locului administrația Biden, începând cu retragerea intempestivă și dezastruoasă a militarilor ei din Afganistan și continuând cu încurajarea invaziei lui Putin și a teroriștilor islamiști genocidari care au atacat Israelul.

Articol publicat inițial pe petreiancu.com

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.